dissabte, 18 de febrer del 2017

CCOO vol mostrar el seu agraïment a les més de 700.000 persones que amb la seva signatura han avalat la ILP per a una Prestació d'Ingressos Mínims que el passat 2 de febrer, el ple del Congrés (amb el suport de tots els grups parlamentaris, excepte el PP i Ciutadans), ha aprovat tramitar com Proposició de llei.

La Iniciativa Legislativa Popular, promoguda pels sindicats, té per objecte l'aprovació d'una nova prestació o renda mínima a tot l'Estat de 426 euros mensuals, com a eina de protecció social, que atengui les necessitats de les persones en atur que no perceben cap tipus de prestació.

CCOO calcula que aquesta renda mínima beneficiaria uns 2,4 milions de persones que es troben en situació de necessitat (de les que el 62% serien dones) i, com a conseqüència d'això, a uns 2 milions de llars en què resideixen uns 6,6 milions de persones.

La seva quantia representaria l'equivalent al 80% de l'IPREM (426 euros/mes), la mateixa referència utilitzada en el cas dels subsidis d'atur. La suma quedaria oberta a la possibilitat del seu increment quan existissin càrregues familiars.

Tretze milions de persones, el 29% de la població, o el que és el mateix, un de cada tres ciutadans, es troba en risc d'exclusió. D'ells, 3,2 milions viuen en situació de pobresa severa, amb 332 € mensuals o menys. El 45% dels aturats no rep cap prestació. Qualsevol que visqui al Regne veu com la pobresa i la desigualtat han crescut a gran velocitat.

REQUISITS PER ACCEDIR A LA PRESTACIÓ D'INGRESSOS MÍNIMS
L'accés a la prestació d'ingressos mínims o renda mínima que plantegen els sindicats seria igual per a tots els beneficiaris/es que reuneixin els següents requisits:

  • Tenir entre 18 i 65 anys d'edat
  • Residir legalment en territori espanyol i haver-ho fet de forma ininterrompuda en els sis mesos anteriors a la data de sol·licitud de la prestació. Aquest període de residència no serà exigible a les persones víctimes de tràfic d'éssers humans ni a les víctimes de violència de gènere
  • No tenir recursos econòmics individuals i dels membres de la unitat familiar (ingressos inferiors al 75% del salari mínim interprofessional, excloses les pagues extraordinàries, és a dir 5.837 euros/any o 486 euros/mes)
  • No percebre prestacions per desocupació
  • Trobar-se inscrit com a demandant d'ocupació, almenys durant els dotze mesos anteriors a la sol·licitud de la prestació d'ingressos mínims de forma ininterrompuda

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 23 | dilluns, 20 de febrer de 2017

NOTÍCIES MÉS VISITADES