dissabte, 18 de febrer del 2017

A hores d’ara és de suposar que tothom té clares quines són les funcions de la Comissió d’Horaris, una de les més importants és la de garantir que els horaris específics dels treballadors i les treballadores que es presenten anualment a la comissió compleixin els requisits necessaris, tant pel que fa a descansos intersetmanals com a la jornada anual, les vacances, etc.

Darrerament hem detectat que hi ha diversos departaments que, tot i que els treballadors tenen el seu horari anual fixat, de manera habitual es produeixen canvis que en cap cas han estat comunicats a la comissió d’Horaris.

Moltes vegades amb l’excusa que els canvis són puntuals i per motius “organitzatius” es converteixen, a la pràctica, en un “modus vivendi” del servei en qüestió, que disposa del personal segons convingui i que fa que el treballador hagi d’estar supeditat a una manca de previsió per part dels/les responsables i, que com a sindicat no estem d’acord.

De forma insistent, s’abusa d’un personal gairebé sempre interí i, per tant més vulnerable, que té por de perdre la feina o que el posin en alguna “llista negra”.

Davant aquestes situacions reiterades, què podem fer els afectats/des?
Evidentment callar i acatar no és la solució, és necessari fer públiques aquestes pràctiques, en molts casos abusives perquè són intolerables, demostren gran falta de previsió i recorden massa temps passats, potser és perquè les coses/persones no han canviat?

Moltes vegades aquests canvis comporten que s’hagi de pagar festivitat o la compensació de les hores fetes segons conveni i tenim constància que això no s’està fent i per això s’ha de denunciar.

Volem posar de manifest que en departaments com serveis generals, mercats, esports, etc. aquestes són pràctiques habituals i no pas excepcionals, cosa que demostra la importància que té pels responsables la plantilla municipal.

Els treballadors i treballadores no som peces d’escacs que es poden moure a conveniència, sigui per manca de previsió o per qualsevol altre motiu. De que serveix tenir calendaris si no es respecten o és que són paper mullat?

Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 23 | dilluns, 20 de febrer de 2017

NOTÍCIES MÉS VISITADES