divendres, 21 d’abril del 2017

A primers de mes de març, des de RRHH, se’ns va informar que durant aquest any 2017 recuperaríem el Fons d’Acció Social (FAS). Un fons per a despeses socials que durant molt de temps, i fruit de l’època de retallades i del pla d’ajust econòmic, havíem perdut.

Senyor Alcalde:
l’Ajuntament ha de complir la llei i protegir les dades de la ciutadania, i qui protegeix les dels treballadors i treballadores del SAC?


Més de sis mesos... aquest és el temps que estan esperant les treballadores i treballadors del SAC respecte a una petició formal per demanar que no apareguin les dades personals (nom i cognoms) en tota la documentació que es lliura a la ciutadania, tant de tràmits com certificats diversos.

Al setembre de 2016, aquest col·lectiu va adreçar a RRHH una instància amb signatures, per tal sol·licitar que en comptes d’aparèixer les dades personals, aquestes es substituïssin pel número de personal.

La directora de l’Àrea de RRHH va respondre que ja s’estava fent bé i que les dades havien de sortir. Els treballadors i treballadores afectats no hi estan gens d’acord i han seguit reclamant als seus responsables que deixin de sortir les seves dades personals, ja que en compliment de la Llei de Protecció de Dades, també s’han de protegir i l’Ajuntament no ho vol solucionar.
Per altra banda, s’ha fet una consulta a l’Agència de Protecció de Dades de Catalunya i, aquesta ha respost que efectivament l’Ajuntament està facilitant un “excés de dades” de personal sense comandament, i que no és necessari que apareguin, seria suficient posant el/la funcionària o bé el número personal.

S’han picat diferents portes. el cap de servei de l’Àrea de Relacions Ciutadanes, al Secretari, a la directora de RRHH..., de res ha servit, ha quedat clar que la protecció de les dades dels treballadors i treballadores del SAC no és considera un tema important i per això l’Ajuntament no té cap problema en seguir-les escampant sense cap consideració i, el més greu, sense cap necessitat.

Resulta curiós que la majoria del càrrecs electes, per tant públics, signin documentació sense posar cap dada personal, només el títol “regidor/a de...” i els treballadors si que hagin de veure exposades les seves gratuïtament.

Senyor Alcalde, a què està esperant l’Ajuntament per a posar fi a aquest tema? Potser a que algú se’n cansi de tanta inoperància i faci un pas més?

Cal que es solucioni aquest tema ja!!!


Butlletí INFORMA. CCOO
Nº 24 | divendres, 21 d'abril de 2017

NOTÍCIES MÉS VISITADES